MICHELLE DAVID AND THE GOSPEL SESSIONS – THE GOSPEL SESSIONS VOL. 4

Michelle David Winston-Salem is een 53-jarige Amerikaanse zangeres en presentatrice die in New York opgroeide en daar gedurende haar hele jeugd intensief had geparticipeerd in het kerkgebeuren waarbij ze deel uitmaakte van het lokale gospelkoor. Al gauw werd haar zangtalent erkend en begin jaren ’90 maakte ze als zangeres deel uit van de cast die de musical ‘Ghostbusters’ op Broadway speelde.

Al snel trok die musical de wereld rond en belandde Michelle David in Duitsland waar ze gedurende twee jaar deel ging uitmaken van ‘The Golden Gospel Singers’. Daarna volgde een verhuis naar Nederland waar ze in de show ‘The Sound Of Motown’ als soul- en gospelzangeres ging meezingen. In de States stond ze meerdere keren in het achtergrondkoor van sterren als Michael Bolton en Diana Ross. Maar ze kwam terug naar Duitsland en Nederland waar ze een hoofdrol ging spelen in de musical ‘R.E.S.P.E.C.T.’ rond het leven en werk van Aretha Franklin. In Nederland kreeg ze een eigen radio- en televisieprogramma en Amsterdam werd de vaste verblijfplaats voor Michelle David, haar man en haar drie kinderen.

Sinds 2015 begon ze met het uitbrengen van albums vol gospelnummers, zowel covers als nieuwe composities die ze samen schreef met de Nederlandse muzikanten en producers Onno Smit en Paul Willemsen. De titel van al die albums was “The Gospel Sessions” gevolgd door ‘Vol. 1’ (2015), ‘Vol. 2’ (2016), ‘Vol. 3’ (2018) en ‘Vol. 4’ dat dezer dagen op de markt komt. Op die nieuwe plaat staan twaalf nieuwe nummers waarvan we er twee hebben geselecteerd voor de video’s om u met het werk van deze dynamische dame te laten kennismaken: eerste single “Yes I Am” en “You Are”, songs die beiden in een live gebrachte uitvoering te horen zijn.

Gospelmuziek is muziek voor het hart en voor de ziel en dit aan R&B- en soulmuziek verwante genre is het geschikte medium om uit het leven gegrepen verhalen over te brengen in een liedje. Elke song bevat wel één of andere boodschap van hoop, liefde, inspiratie of de kracht om om te gaan met en te herstellen van een specifiek verlies. Tussen ‘Vol. 3’ en ‘Vol. 4’ van “The Gospel Sessions” had Michelle David succes geoogst met een internationale erkenning en vele optredens doorheen Europa, maar er was ook tegenslag toen ze vernam dat ze borstkanker had gekregen.

Ze lijkt nu echter volledig hersteld te zijn en ze schreeuwt haar overwinning op deze vreselijke ziekte en haar teruggevonden geluk en positivisme op deze plaat uit in retrosoulliedjes zoals “Good Good Good”, “Victory!”, “Second Chance” en het door een leuk klinkende blazerssectie ondersteunde “Don’t Give Up”. Ander lovenswaardig werk op dit nieuwe album is zeker de funky soulballad “Love” en de Afrikaanse ritmiek in het instrumentale “R’Fissa” en het aan ‘Theme From Shaft’ herinnerende “Myshel”, naast de Jamaicaanse reggaemelodie bij het zeer dansbare nummer “Oh My My”.

Zoals u hieronder kunt lezen zal ‘Michelle David & The Gospel Sessions’ dit nieuwe album veelvuldig live komen voorstellen in maart en april. Spijtig voor de Belgen zal dat enkel in Nederland gebeuren, maar we blijven toch hopen dat ze in de volgende maanden ook eens de landsgrenzen naar het zuiden zal oversteken, want dit soort muziek kent ook in Belgenland een geïnteresseerd publiek.

(valsam)

6 maart 2020: Paard van Troje, Den Haag
7 maart 2020: Neushoorn, Leeuwarden
19 maart 2020: Oosterpoort, Groningen
20 maart 2020: TivoliVredenburg, Utrecht
3 april 2020: Patronaat, Haarlem
4 april 2020: Nieuwe Nor, Heerlen
19 april 2020: Oostkerk, Middelburg
15 mei 2020: Terug naar het Begin Festival, Appingedam
12 september 2020: Tuckerville Festival, Enschede


 

Artiest info
Website  
 

Label: Excelsior Recordings

video